Okulumuz Tarihçesi

Mahallemizde okul ilk defa Cumhuriyetten önceki yıllarda Molla İbrahim adındaki bir vatandaş tarafından cami ile birlikte caminin avlusunda Mahalle Mektebi olarak   yaptırılmıştır.

            Bu bina Harf İnkılabına kadar Mahalle Mektebi olarak , Harf İnkılabından sonra da 1973 yılına kadar  diğer ilave binalarla birlikte İlkokul binası olarak kullanılmıştır.

  1956 yıllarına doğru öğrenci sayısının artması ile cami avlusundaki bina ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir. Bu yüzden beldenin kuzey batısındaki eski mezarlık altında doğu-batı doğrultusunda uzanan tek katlı ve iki derslikli bir ikinci bina inşa edilmiş ve 1956 yılında hizmete girmiştir.

  Öğrenci sayısındaki artışın devamıyla birlikte bu iki bina da ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir.

  1962 yılında mezarlık alanında kuzey-güney doğrultusunda tek katlı ve 3 derslikli ikinci bir bina Barış Gönüllüleri tarafından yapılarak hizmete girmiştir.

  Öğrenci artışının kapasiteyi zorlaması ile mezarlık alanında birinci bina olarak yapılan tek katlı ve iki derslikli bina iki katlı altı derslikli bina haline getirilerek 1972 yılında hizmete sokulmuştur. Ayrıca “Belevi Köyü İlkokulu” adını taşıyan okulumuzun adı bu yılda ”Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlkokulu” olarak değiştirilmiştir.

 Okulumuzda 1973 yılına kadar eğitim-öğretim hizmetleri 3 ayrı binada yürütülmüştür. 1973 yılında cami avlusundaki bina köy tüzel kişiliğine devredilmiştir. Bu bina daha sonra Köy Odası   olarak kullanılmıştır.

 1941 yılında Köy Tüzel Kişiliği arsası üzerinde köy halkı tarafından yapılan öğretmen lojmanından biri  bugün kullanılamaz duruma gelmiştir. Bu lojmanlardan biri ile 1975 yılında mezarlık alanında yapılan müdür lojmanı kullanılabilir durumdadır.

Okulumuzun göl alanında elli dekarlık  arazisi bulunmaktadır. Fakat göl alanında kaldığında gelir getirmemektedir.

15.08.1990 tarih ve 310/2483 sayılı Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ile 8 yıllık Temel Eğitime geçildiği için okulun adı “Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmiştir. Bunun paralelinde   yeni bir bina ihtiyacı duyularak 1991 yılında çalışmalara başlanmış ve 1993 yılında okul bahçesinin doğu-batı ekseninde 4 derslikli iki katlı 3. bina yapılmıştır.

Daha sonra müdür lojmanı olarak kullanılan bina düzenlenerek anasınıfı olarak hizmete başlamıştır.

2007 yılında anasınıfının karşısında bulunan eski depo ve tuvalet alanları yıkılıp, mutfak, öğretmenler odası, bayan-erkek öğretmen ve öğrenci tuvaletleri, depo ve spor odasından oluşan tek katlı yapı inşa edilmiştir.

12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemi’nin (4+4+4 eğitim sistemi) 2012-2013 döneminde Türkiye´de uygulanmaya başlamasıyla okulumuz ortaokul kısmından ayrılmıştır. Kendi behçemiz içerisinde zemin ve 1. Kattan oluşan binamızda 1,2,3 ve 4. Sınıflar eğitim öğretime devam etmekte, anasınıfı ve 2 adet özel eğitim sınıfımız ise ortaokul bahçesi kısmında bulunmaktadır. Ayrıca binamızın yan tarafına prefabrik olarak kız-erkek öğretmen ve öğrenci tuvaletleri yapılmıştır.

           Halen okulumuzda 3 ayrı binada eğitim–öğretim devam etmektedir. 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi